Egypte
De onvoltooide obelisk en de Aswan dam 15 juli. Weer vroeg opgestaan. Ditmaal bezoeken wij de onvoltooide obelisk. Deze obelisk is nooit voltooid geraakt omdat hij brak tijdens het uithakken. Daarna rijden we verder naar de Aswandam en het door deze dam gecreëerde Nassermeer, genoemd naar de president die de dam gebouwd heeft.
De Tempel van Philae. Eén van de zes tempels die verplaatst moesten worden omdat zij door de bouw van de dam onder de waterspiegel kwamen te liggen. Deze prachtige tempel draagt de sporen van vele bezoekers, waaronder Kopten en Fransen. Tempel van Philae
Botanische tuin Eens iets anders dan tempels. Na een kort boottochtje bereiken van de botanische tuin. Deze tuin werd aangelegd door een Engelsman met groene vingers en is nu eigendom van de Egyptische staat. Een reeks foto's voor natuurliefhebbers.
's Avonds brengen wij een bezoek aan de moskee van Aswan. Deze grote moskee ligt op een heuvel vanwaaruit je een prachtig zicht hebt op de stad Aswan. Moskee van Aswan
Citytour door Aswan Egyptenaren zijn verkopers. Dat merken we ten overvloede als we een bezoek brengen aan de winkelstraatjes van Aswan. Kruiden en dan in het bijzonder saffraan zijn hier de plaatselijke specialiteit.
Terug